top of page

Wie zijn wij

Wij zijn Robbie van der Zalm, interieur architecte, en Anna Jacobs, freelance schrijfster en redacteur. Twee verschillende vakgebieden, één grote gelijkenis: een onuitputtelijke hoeveelheid motivatie en de behoefte om te inspireren én geïnspireerd te worden.

ANNA

Na ruim anderhalf jaar met veel plezier als hoofdredactrice van PCHooftstraat.nl te hebben gewerkt, is het nu weer tijd voor een nieuw avontuur. Volledig als freelancer. Voornamelijk als schrijfster en redacteur, maar ook wat content managing en zelfs een tikkeltje sales en marketing. Die laatste twee dingen zijn er langzaam bij in geslopen en vind ik - tegen al mijn eigen verwachtingen in - eigenlijk heel erg leuk en uitdagend. Inspelen op wat klanten interessant vinden, nadenken over de juiste verkoopstrategie en jezelf (of een merk) zo goed mogelijk in de markt zetten. Er valt op dat front nog veel te leren, maar dat doe ik dan ook met veel plezier. 

Vorig jaar heb ik een eigen kledinglabel(tje) opgezet, gespecialiseerd in handgemaakte jasjes. Daarvoor werken we samen met een atelier vlakbij Hong Kong, dus zelfs met 'internationale handel' en e-commerce heb ik piepklein beetje ervaring. Chinees spreek ik helaas (nog) niet, maar gelukkig kunnen we in het fonetisch Engels met elkaar communiceren. Anders was 't een ander verhaal geweest. 

Voor jonge ondernemers is Amsterdam een heerlijke stad. Niet alleen vind je overal gratis Wifi en fijne (flex)werkplekken, ook hangt er over het algemeen een goede werksfeer. Jonge ondernemers worden aangemoedigd en op allerlei manieren in het zonnetje gezet. Om mij heen heb ik  te maken met jonge vrouwen van mijn leeftijd  die allerlei spannende dingen doen, risico's durven te nemen en geweldige ondernemingen beginnen. Zoals een eigen magazine of een boekenwinkel. En lees Robbie's verhaal hiernaast maar.  Als wij dan met elkaar zijn, dan knettert de ruimte zowat van energie! Altijd hebben we weer nieuwe plannen, altijd kunnen we wel iets voor elkaar doen, onze hoofden bij elkaar steken en een oplossing vinden. En dat is geweldig. Zo geweldig, dat we na zo'n enthousiaste middag besloten NSPR op te richten.

Ondernemers, studenten, werkzoekende, harde werkers, carrière tijgers, wandelende vraagtekens: zo lang jij er behoefte aan hebt om met ons samen te brainstormen, inspiratie op te doen, gemotiveerd te worden en oplossingen voor jouw problemen te bespreken dan ben je van harte welkom. Jij leert dingen van ons, wij leren dingen van jou. En tegelijkertijd eten we een lekker hapje en drinken we een lekker drankje, want dat maakt het wel zo gezellig.  

"Ik geloof erin de kennis en ervaring van anderen te gebruiken en te mobiliseren. Daarom werk ik graag holistisch, in een team"
- Richard Branson
 Gaat niet bestaat niet (2010)

 

Robbie

Druk maar vol met mooie ontwikkelingen. Zo omschrijf ik mijn leven nu. Ik ben bezig met mijn afstudeer project aan de Jan des Bouvrie Academie 'interior design en styling' in Deventer en werk ik als junior interior designer bij Rietmeijer (onderdeel van het wereldwijde vastgoed bedrijf CBRE) waar ik net mijn stage heb afgerond. Daarnaast heb ik gewerkt bij Ethnic Chic als junior interior designer in de particuliere sector. Hier kon ik mijn passie voor materialen uiten en heb ik veel ervaring opgedaan: mooie projecten als een villa in Italië en een appartement in Dubai waren hier een onderdeel van.

Vorig jaar besloot ik dit werk te verruilen voor een uitdagende stageplaats op kantoor. Zonder afspraak stond ik – met knikkende knieën en een dik porfolio onder mijn arm – op de Zuidas om ‘op de bonnefooi’ bij Rietmeijer langs te gaan. Ik was zó zenuwachtig om mezelf te gaan presenteren voor zo’n groot bedrijf, maar achteraf was het één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Ik kreeg niet alleen een geweldige stage plaats, inmiddels hebben ze me ook een baan aangeboden. Ze waren enthousiast over mijn werk, maar met mijn lef en zakelijke aanpak heb ik ze overtuigd. Nu ik geen stagaire meer ben heb ik ineens veel meer verantwoordelijkheden en dat is best wennen. Maar ik denk – net als zoveel dingen – dat het een kwestie is van vallen, leren en weer opstaan. 

Vol energie bewandel ik mijn leven als twintiger in het bruisende Amsterdam. Een stad waar ik me goed voel, een stad die wilt dat je naar buiten gaat, dingen onderneemt en lekker inspiratie opdoet. Als creatief persoon ben ik daar veel mee bezig: ik merk nieuwe ontwikkelingen op, laat me inspireren door kleine dingetjes op straat en verbaas me over de manier waarop mensen zich bewegen in de stad. Mijn ogen en oren krijgen in ieder geval geen rust.

Ik kan daarom ook niet wachten om met jullie aan tafel te zitten om heerlijk te praten over waar we mee bezig zijn, wat we missen en de moeilijke keuzes die we moeten maken. En over de dingen die er om ons heen gebeuren, hoe de maatschappij zich om ons heen ontwikkelt en welke rol wij daarin spelen. Hoe denken jullie daarover?Ik kan wel als verstrooide ontwerper alleen in mijn atelier gaan zitten en hopen dat er iets moois uitkomt, maar ik denk dat dit niet werkt. Samen kunnen we meer!

 

 

bottom of page